perjantai 2. toukokuuta 2014

Kirjava Kissa -projekti


Syksyllä 2013 pidimme Rööperin Taidesalongissa lapsille suunnatun näyttelyn "Kirjavan Kissan luontoretki". Olimme alun perin miettineet kissaa satukirjan hahmoksi, ja kun meille avautui tilaisuus järjestää taidenäyttely, muutama kuva loruineen oli jo valmiina.

Alkuperäinen ideamme taipui varsin mukavasti taidenäyttelyksi, sillä olimme suunnitelleet kokoavamme kirjan yksittäisistä töistä, ilman varsinaista jatkuvaa juonta. Jokainen kuva siis kertoisi oman pienen tarinansa. Kun näyttelyn ajankohta oli sovittu, työstimme hiki hatussa lisää kuvia ja loruja ja lopulta valitsimme 17 työtä, jotka pääsivät mukaan näyttelyyn.

Töissä seikkailevat Kirjava Kissa ja hänen hiiriystävänsä. Yhdessä he tutustuvat Suomen maisemiin ja eläimistöön. Teoksissa pyrimme tuomaan esille kotimaista luontoa ja eläimiä realistisesti, mutta silti sadunomaisesti.

Alla yksi näyttelyn teoksista "Karhu ja Mäyrä", joka kuuluu myös omiin suosikkeihimme. Tämä on yksi niistä töistä, joissa teksti oli valmiina ennen kuvaa. Kuvituksissa vaihtelevat vuodenajat ja teksteihin pyrimme usein lisäämään ripauksen huumoria.
Kaarlo Karhu syksyllä marjat hilloiksi keitti.
Hillohyllyjensä ylle kalaverkon heitti.


”Omenahilloa, vadelmahilloa” hän laskee unissansa.
Kolossaan on hillovarkaille asetettu ansa.


Hän Miska Mäyrän palkkasi vartijaksi kolon,
vaan talviuni yllätti myös Miska Mäyrä -polon.


Siinä rinnan nukkuvat nyt isäntä ja vahti.
Vorot kauas karkottaa yhteinen kuorsaustahti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti